Olgun siyah zeytine dönüşmesine izin verilen yeşil zeytinler renk değiştirir. Siyah zeytin yeşil zeytine göre daha olgun ve tatlı bir aromaya sahiptir. Siyah zeytin taze veya konserve olarak satılmaktadır. Konserve siyah zeytin yağda, suda veya tuzda muhafaza edilebilir. Siyah zeytinleri yemeden önce tuz içeriğini kontrol etmek çok önemlidir çünkü bazı lezzetli çeşitler yüksek sodyum seviyelerine sahip olabilir.
Siyah zeytin iyi bir lif, vitamin (A ve E gibi), mineraller
(demir ve bakır gibi), sağlıklı yağlar ve diğer besin kaynaklarıdır. Sonuç
olarak dengeli beslenme için değerli bir besindir. Siyah zeytin iyi bir
antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin neden
olduğu hücresel zararlardan korur ve yaşlanmayı geciktirebilir.
Kanser riskini düşürür Siyah zeytin, kanser önleyici özelliklere sahip o Devamını Göster