Petek balı, arıların doğal ballarını petek gözlerinde saklayarak bozulmadan tüketiciye sunduğu bal türüdür. Bu tür bal söz konusu olduğunda peteğin kendisini yemek mümkündür. Petek hücrelerinde bulunan doğal balın yanı sıra petek balı da tüketilmektedir. Tüketim seçenekleri arasında doğrudan petek gözlerini ısırmak veya bir kaşıkla kazımak yer alır. Petek balı, balın belirgin tadına ve petek gözlerinin görünümüne sahiptir. Doğal arı balının besin değeri petek balında mevcuttur. Vitaminler, mineraller, doğal şekerler ve antioksidanlar balda bulunan besinler arasındadır. Arıların topladığı bitki özleri sonucunda bağışıklık sistemini destekleyebilecek maddeler de içerebilir.
· Arılar bitki özü veya çiçek nektarı toplar ve bunları kovandaki petek hücrel Devamını Göster