Tipik olarak fındık ve tatlı olarak yenen bir yiyecek olan badem, Prunus cinsindeki bitkilerin meyvesidir. Badem ağacı, kökleri Güneydoğu Asya'da bulunan uluslararası bir üründür. Tatlı ve acı badem çeşitleri bulunmakla birlikte bademlerin büyük çoğunluğu ticari olarak yenilip satılmaktadır. Dış kabuğu çıkarıldıktan sonra iç ya da tatlı badem tüketilir. Badem, yüksek bir besin değerine ve sayısız sağlık avantajına sahiptir. Bademlerde sağlıklı yağlar, lif, protein, vitaminler (özellikle E vitamini) ve mineraller (magnezyum, kalsiyum ve fosfor) bulunur. Badem ayrıca kalp sağlığını destekleyebilen ve iltihaplanmayı azaltabilen fitosteroller ve antioksidanlar gibi maddeler içerir.
· Taze Badem: Mevsiminde taze badem çiğ olarak tüketilebilir. Çıkarma Devamını Göster