Türk mutfağının önemli ve geleneksel lezzetlerinden biri de kangal sucuğu. Başta Kangal ilçesi olmak üzere Sivas ili ile anılan bu eşsiz sucuk çeşidi, lezzeti ve yapım şekli ile ünlüdür. Kangal sucuğu çok fazla kaloriye sahiptir ve iyi yağlara sahip olabilir. Porsiyonları kontrol etmek çok önemlidir. Vücut protein, demir, çinko ve B vitaminleri gibi besinlerden yararlanır. Ancak işlenmiş etten yapılmış bir ürün olduğu için tüketirken dikkatli olunmalıdır. Kangal sucuğu kırmızı biber, sarımsak ve kimyon gibi malzemelerle tatlandırılır. Güçlü ve aromatik bir tada sahiptir. Genellikle kızartılırken veya sıcak közde pişirilirken tüketilir. Kangal sucuğu meze, yemek veya kahvaltı olarak servis edilebilir. Lezzetinden dolayı sucuk olarak da yenir.
Üretim sürecine, kullanılan malzemelere ve markasına göre kangal sucuğunun besin değeri değişebilir. Ancak genel olarak ana mal Devamını Göster